Hroznové košíčky

Potřebujeme:

Těsto: 125 g másla, 50 g mletých vlašských ořechů, 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 75 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Stuhlé máslo nahrubo postrouháme, vložíme do mísy, přidáme mleté ořechy, mouku, vejce, cukr, vanilkový cukr, špetku soli a vymícháme těsto. Přikryjeme a necháme asi půl hodiny v chladničce. Odleželé těsto vymačkáme do formiček na košíčky. Formičky dáme na plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Ješte horké vyklopíme. Vychladnuté košíčky naplníme krémem a zdobíme sezóním ovocem.
Krém: V mléce rozmícháme cukr, žloutky, maizenu a za stáleho míchání uvaříme hustý krém. Z bílků a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do horkého krému.

Podobné recepty:

Hroznové košíčky, Hroznové překvapení v jablečném moštu, Žížalky, Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Ořechové košíčky