Špenátová pizza na selský způsob

4.1.2012
Potřebujeme:

100 g prorostlé uzené slaniny, 100 g jemné salámy, 4 vejce uvařená natvrdo, 200 g sýra, 200 g mraženého špenátu (polotovar), 4 rajčata, 2 lžíce másla, chlebové těsto, půl svazku petrželky, na hrot nože nastrouhaného muškátového oříšku, Podravku, lžíci nasekané bazalky, pepř, sůl

Jak na to:

Máslo nebo tuk rozpálíme v hrnci a rozpustíme v něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme rozmrazený a dobře okapaný špenát a krátce osmahneme. Osolíme, okořeníme mletým pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a Podravku a necháme vychladnout.
Chlebové těsto vyválíme na pomoučněném vále a rozdělíme do 4 forem na pizzu.
Na těsto rovnoměrně rozložíme špenát, obložíme oloupanými rajčaty nakrájenými na plátky a kolečky salámu. Ochutíme nasekanou bazalkou, solí a mletým pepřem a ozdobíme uvařenými vejci nakrájenými na kolečka.
Nakonec přidáme na plátky nakrájený sýr. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Podáváme posypanou nasekanou zelenou petrželovou natí.

Podobné recepty:

Špenátová pizza na selský způsob, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza