Špenátová pizza na selský způsob

19.10.2012
Potřebujeme:

100 g prorostlé uzené slaniny, 100 g jemné salámu, 4 vejce uvařená natvrdo, 200 g sýra, 200 g mraženého špenátu, 4 rajčata, 2 lžíce másla (tuk), chlebové těsto, ½ svazku petrželky, 1 PL nasekané bazalky, na hrot nože nastrouhaného muškátového oříšku, mletý pepř, vegeta, sůl

Jak na to:

Máslo (tuk) rozpalte v hrnci a roztaví v něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte rozmrazený a dobře okapaný špenát a krátce osmahneme. Osolte, opepřete pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem, vegetou a nechte vychladnout.
Chlebové těsto vyválejte na pomoučněném vále a rozdělte do 4 forem na pizzu. Na těsto rovnoměrně rozložte špenát, obložte oloupanými rajčaty nakrájenými na plátky a kolečky salámu. Ochuťte nasekanou bazalkou, solí a pepřem a ozdobte uvařenými vejci nakrájenými na kolečka.
Nakonec přidejte na plátky nakrájený sýr. Dejte do vyhřáté trouby a pečte asi 20 min. Podávejte posypané nasekanou zelenou petrželkou.

Podobné recepty:

Špenátová pizza na selský způsob, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza