Arašídové slané pečivo
4.1.2012

250 g hladké mouky, 100 g pražených slaných arašídů, 1 lžičku kari koření, sůl, 7 lžic bílého vína, 100 g másla, 50 g bílého jogurtu, 1 vejce, 50 g piniových semínek
Jak na to:Do prosáté mouky vmícháme umleté arašídy, kari, sůl, přidáme víno, nastrouhané máslo, jogurt a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále těsto rozválíme na tloušťku 5 mm a ozdobně nakrájíme na trojúhelníky.
Rozložíme na plech, potřeme vejcem rozšlehaným se solí a posypeme piniovými semínky. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova.
Arašídové slané pečivo, Kuřecí prsa s arašídovou omáčkou, Slané vínové pečivo, Dýňová polévka, Arašídové dortíky