Domácí princezky

Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 260 g tuku, 150 g moučkového cukru, 2 vejce, 3 až 4 lžíce kakaa, 1 balíček vanil.cukru

Krém: 125 g másla, 5 lžic moučkového cukru, 3 lžičky instantní kávy, 8 lžic sušeného mléka, 25 g bílé čokolády

Jak na to:

Polovinu moučkového cukru a vanil.cukru smícháme s vajíčky. Druhou polovinu utřeme do pěny s kakaem a tukem. Potom obě masy spojíme, přidáme mouku a těsto dáme do chladu.

Krém: V 1 lžíci horké vody rozpustíme kávu a 3 lžíce cukru. Zbytek cukru utřeme s máslem, se sušeným mlékem a s na jemno nastrouhanou čokoládou. Nakonec přidáme vychladlou kávu.
Těsto rozválíme (na 5 mm), vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. Dáme je na plech, propícháme vidličkou a upečeme. Vychladlé pospojovat po dvě krémem a dáme je do chladu odležet.

Podobné recepty:

Domácí špaldové bio piškoty, Domácí becherovka, Citronová bábovka, Fazolový prívarok s klobásou, Jurské fazolovice