Koroptve dušené se zázvorem

2 koroptve, sůl, 80 g másla, 40 g uzené slaniny, několik zrnek pepře a nového koření, tymián, 1 bobkový list, zázvor, 1 lžíci kaparů, citron, 0,1 l červeného vína, 10 g hladké mouky, hovězí vývar
Jak na to:Očištěné a vykuchané koroptve dobře omyjeme, rozřízneme na poloviny, osolíme, dáme do rendlíky a polijeme rozpuštěným máslem.
Obložíme jejich plátky slaniny, přidáme celé černé a nové koření, špetku tymiánu, bobkový list, kousek zázvoru a pomalu dusíme. Koroptve občas podlijeme hovězím vývarem.
Měkké koroptve vyjmeme, do šťávy přimícháme nasekané kapary, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, víno a zahustíme moukou.
Podáváme s smažený bramborovými tyčinkami.
Koroptve s rybízem, Dušené kuře se švestkami, Houbofleky, Kuřecí rolky se zázvorem na smetaně, Plněné kuře se zázvorem a mandlemi