Křehký koláč

2.1.2012
Potřebujeme:

200 g másla, 100 g kryst.cukru, 1 vejce, 300 g hladké mouky
Náplň: 700 g hrušek, 100 g nasekaných mandlí, 2 PL citronové šťávy
Poleva: 250 ml mléka, 100 ml šlehačky, 100 g kryst.cukru, 1 balíček vanilkového pudinku, 100 g surového marcipánu, 3 vejce

Jak na to:

Křehké těsto připravíme z mouky, másla, cukru a vejce. Všechny přísady rychle smícháme, zabalíme do fólie a dáme na 30 min do chladničky.
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Pokapeme citronovou šťávou a vějířovitě pokrájíme.
Mléko přivedeme do varu, pudink v něm uvaříme podle návodu. Stáhneme ze sporáku a do horkého pudingu důkladně zamícháme šlehačku, cukr a marcipán. Nechám vychladnout a přidáme vejce.
Těstem vyložíme formu na pečení. Hrušky rozložíme na těsto, rovnoměrně jejich zalijeme polevou a posypeme mandlemi. Pečeme dozlatova 50 až 60 min v troubě vyhřáté na 180 C. Necháme vychladnout ve formě.

Podobné recepty:

Křehký koláč s jablky a se sněhem, Křehký koláč s želatinou, Křehký koláč s jablky, Hraběcí koláč - křehký, Křehký brusinkový koláč s tvarohem