Pikantní guláš

3.1.2012
Potřebujeme:

1,2 kg hovězí kýty, 1 kg cibule, 3 dcl oleje, 300 g oravské slaniny, 50 g čerstvých feferonek, 250 g čerstvých rajčat, 250 g čerstvé papriky zelené, 250 g čerstvých žampionů, 150 g česneku, 1 dcl červeného vína, sůl, pepř, nové koření, houbový bujón

Jak na to:

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a potřeme česnekem.
Nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme maso a dusíme. Když maso dostatečně změkne přidáme nakrájenou veškerou zeleninu, zalijeme bujónem a vaříme.
Zvláště usmažíme slaninu a žampiony, které pak přidáme do připravovaného guláše. Na závěr dochutíme kořením a feferonku. Podle potřeby zahustíme.

Podobné recepty:

Maďarský guláš, Guláš s hlívou, Pikantní guláš na žampionech, Zelný guláš, Guláš s lečem