Bábovka

7.12.2011
Potřebujeme:

250 g hladké mouky, ½ sáčku prášku do pečiva, 250 g moučkového cukru, 3 vejce, 2,5 dcl smetany, 1 lžíci kakaa

Jak na to:

Do mísy prosejeme mouku, smícháme ji s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, vejce, smetanu a vařečkou dobře vymícháme do hladká.
Z tohoto těsta - ať už s kakaem nebo bez něj - můžeme péct bublaninu, různé řezy, rolády, měsíčky, no a bábovku.
Polovinu těsta vylijeme do vymazané a pomoučněné bábovkové formy. Do druhé poloviny dáme kakao a nalijeme na světlé těsto.
Upečeme při menší teplotě.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka