Hlíva na zelenině
6.12.2011
200 g hlívy, 1 cibuli, 30 g oleje, 100 g mrkve, 50 g celeru, 50 g petržele, pepř, 5 g hladké mouky, 1 dcl bílého vína, vodu, sůl
Jak na to:Cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na tuku a přidáme očištěnou hlívu, pokrájenou nadrobno.
Osolíme, opepříme a za občasného míchání přikryté dusíme. Přidáme očištěnou zeleninu pokrájenou nadrobno a za občasného podlévání vodou udusíme do měkka.
Ke konci dušení odkryjeme, vodu vydusíme, zaprášíme moukou, podlijeme vínem a krátce podusíme.
Hlíva se sójovou omáčkou, Hlíva se sójovou omáčkou, Hlíva na zelenině, Hlíva zapečená s bramborami, Dršťková polévka z hlívy ústřičné