Krůtí prsa s olivovou nádivkou

6.12.2011
Potřebujeme:

2 naťovou cibulky, 2 stroužky česneku, 240 ml oliv s papričkou, 2 kg krůtích prsou vcelku, 2 dcl olivového oleje, 2 cibule, 1 velkou mrkev, 500 g žlutých paprik, 375 g malých žampionů, 250 g malých rajčat, 2 lžíce octa balsamico, 250 g ovčího sýra, 250 ml zakysané smetany, 150 g cibule a česneku nakrájených na kostičky, 1 vejce, 2 malé cukety, tymián, sůl, pepř, rozmarýn, 1 slepičí bujón

Jak na to:

Náplň: Olivy necháme okapat a pak je společně s česnekem na jemno nastrouháme, rozmarýn nasekáme. Jemně nakrájenou naťovou cibulku smícháme s olivami, rozmarýnem a vejcem a dochutíme pepřem.
Krůtí prsa podélně čtyřikrát nakrojíme do hloubky asi 3cm a zářezy naplníme olivovou nádivkou. Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
Zeleninu rozdělíme na maso a vše pečeme v horké troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 1 hod.. Po 25-30 min pečení podlijeme maso horkým vývarem ze slepičího bujónu.
Během pečení maso potíráme vzniklou šťávou, kterou můžeme ještě dochutit.
Dresink: Smícháme ocet balsamico, nakrájenou cibuli s česnekem, olej, trochu soli a pepře.
Špíz: Trochu oleje rozehřejeme na pánvi, na níž orestujeme žampiony a kousky papriky. Dochutíme solí, pepřem a společně s rajčaty vmícháme do nálevu.
Cuketu očistíme a spolu s marinovanou zeleninou, žampiony, paprika, napícháme přibližně na 24 špízů. Na velké míse upravíme maso a několik zeleninových špízů. Zbytek špízů dáme na hlubší podnos, přelijeme marinádou a vypečenou šťávou.
Smetanovo-sýrová omáčka: Ovčí sýr rozdrobíme a vyšleháme s kysanou smetanou. Přidáme tymián, zbytek cibule s česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Omáčku dochutíme pepřem a přelijeme do misky.
Podle chuti můžeme pokapat zbytkem olivového oleje. Smetanovo-sýrovou omáčku podáváme i zvlášť.

Podobné recepty:

Krůtí prsa plněné borůvkami, Krůtí prsa s broskví, Krůtí prsa s broskví, Plněné krůtí prsa, Netradiční krůtí prsa