Kuře s buráky a chilli

Potřebujeme:

400 g kuřecích prsíček, 1 lžičku jemně strouhaného zázvoru, 1 / 2 hrnku syrových arašídů bez slupky, 1 hrnek bambusových výhonků (řezy), 1 cibuli, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 1 lžíci suchého sherry, 1 lžíci sójové omáčky, 1 / 2 hrnku slepičího vývaru nebo 1 / 2 kostky masoxu, rostlinný olej, 1 čerstvou nebo sušenou chilli papričku, 1 lžičku chilli omáčky, 2 lžičky maizeny

Jak na to:

Maso nakrájíme na malé kostičky. Marinujeme nejméně 30 minut ve směsi zázvoru, sherry, sójové omáčky. Chilli s buráky osmahneme na oleji a vyjmeme.
Ve stejném oleji smažíme asi 1 a 1 / 2 minuty cibuli, papriku a bambusové výhonky. Směs vybereme, nebo pokud máme dostatečně velký wok, shrneme stranou a přidáme maso. Smažíme ho 2 až 3 minutky v rozehřátém oleji.
Přidáme vývar, sójovou omáčku a maizenu. Mícháme, dokud šťáva nezhoustne. Přimícháme paprikovou směs, chilli a arašídy a krátce prohřejeme. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Pečené chilli kuře, Kuře s buráky a chilli, Koňakové kuře, Koňakové kuře, Grilované kuře s chilli