Špagety s lososem a smetanovou omáčkou

Potřebujeme:

1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 lžíci másla, 300 g hrášku, sůl, pepř, 250 ml zeleninového bujónu, 400 g špaget, 200 g uzeného lososa, kerblík (kerblík lesní), 250 ml smetany, 1 lžíci strouhaného křenu, 1 žloutek

Jak na to:

Oloupeme cibuli s česnekem a nasekáme. V hrnci rozpustíme máslo a cibulku s česnekem na něm necháme zpěnit. Přisypeme hrášek, osolíme a opepříme. Směs přelijeme vývarem ze zeleninového bujónu a 5 minut zprudka vaříme.
Špagety uvaříme podle návodu. Necháme okapat. Maso z lososa nakrájíme na tenké proužky. Kerblík nasekáme.
K vařící se hrášku přilijeme smetanu a přidáme křen. Promícháme a odstavíme. V omáčce utřeme žloutek. Přidáme maso s kerblíkem a omáčku promícháme se špagetami.

Podobné recepty:

Špagety se smetanovou-sýrovou omáčkou, Špagety s kuřecímy prsíčky a smetanovou omáčkou, Špagety s lososem a koprem, Tvarohová pomazánka s lososem, Tvarohová pomazánka s lososem