Špagety se smetanovou-sýrovou omáčkou

Potřebujeme:

špagety, 250 ml sladké smetany, 1 lžíci hladké mouky, 150 ml houbového nebo zeleninového vývaru z kostky, 150 g eidamu, 200 g prorostlé oravské slaniny, 3 stroužky česneku, pepř, nasekanou petrželku

Jak na to:

Špagety uvaříme podle návodu.
Omáčka: Na kostičky pokrájenou oravskou slaninu opečeme na pánvi do křupavá. Krátce před jejím dokončením přidáme na plátky pokrájený česnek a ještě chvíli společně opékáme.
Slaninu s česnekem vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku dáme lžíci hladké mouky, zalijeme vývarem, rozvaříme a přilijeme sladkou smetanu.
Postupně přidáváme nastrouhaný sýr a vaříme, dokud se nerozpustí. Ochutíme pepřem, nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Na špagety dáme omáčku a posypeme osmaženou slaninou s česnekem.
Slaninu s česnekem můžeme i smíchat spolu s hotovou omáčkou.

Podobné recepty:

Špagety se sýrovou omáčkou, Špagety se sýrovou omáčkou a kuřecím masem, Špagety s kuřecímy prsíčky a smetanovou omáčkou, Špagety se sýrovou omáčkou, Špagety s rychlou omáčkou