Zapéká brambory s krůtím masem

15.2.2012
Potřebujeme:

80 dkg brambor, olej, sůl, mletý bílý pepř, pepř harmonie chuti, kmín, 50 dkg krůtích prsou, 2 dcl sladké smetany, sladkou a pálivou červenou papriku, 5 dkg másla, 10 dkg sýru Niva

Jak na to:

Brambory očistíme, omyjeme, ozdobným nožem nakrájíme na tenké plátky, na rozehřátém oleji postupně opečeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením a kmínem.
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na rozehřátém oleji.
Do vymaštěné zapékací mísy dáme polovinu brambor, obložíme masem a přikryjeme zbylými bramborami. Zalijeme smetanou rozšlehanou s mletou sladkou i pálivou červenou paprikou. Obložíme plátky másla, přikryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě zapékáme asi 40 minut.
Pak odkryjeme, posypeme nastrouhaným sýrem Niva a krátce zapečeme.

Podobné recepty:

Zeleninová kaše s krůtím masem do zásoby na 4-6 porci, Vynikající zapékaná zelenina, Šunkafleky s uzeným krůtím masem, Mexické palačinky s krůtím masem, Krůta s dušenou mrkví