Slaný koláč

15.2.2012
Potřebujeme:

Těsto: 250 g hladké mouky, 1 vejce, 2-2,5 dcl zakysanka, 50 g margarínu na pečení, 1 KL soli, 2 KL kypřicího prášku
Obloha: rajčata (čerstvé, pasírované, přetlak + kečup), fazolky (uvařená nebo konzervovaná), cibuli, mraženou zeleninu, Oravská slaninu, trochu klobásky

Jak na to:

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Vymýcháme těsto necháme 20 minut odpočinout. Potom ho vyklopíme na dobře pomoučněný vál (těsto se lepí) a vytvarujeme do bochánků, který lze přenést na plech vyložený papírem na pečení a rozmačkáme na placku (tloušťka cca 1 cm).

Obloha: pasírované rajčata, kečup + uvařená fazolka. Na fazolky můžeme dát vrstvu zeleniny dle chuti. Na to poklademe cibuli, slaninu a trošku klobásky. Prolisovaný česnek můžeme přidat po upečení.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 C.

Podobné recepty:

Slaný cuketový koláč, Cuketový slaný koláč, Slaný dýňový koláč, Slaný expresní koláč, Slaný expresní koláč