Čokoládový fondán

Potřebujeme:

230 g hořké čokolády, 4 vejce, 50 g moučkového cukru, 60 g polohrubé mouky, 50 g mléka, 50 g smetany na šlehání, 150 g másla + 10 g na vymazané formy

Jak na to:

Žloutky utřeme s práškovým cukrem a postupně k nim přimícháme polohrubou mouku.
Mléko se smetanou a máslem zahřejeme. Když máslo roztaje, odstavíme mléko z plotny a rozpustíme v něm čokoládu.
Vychladlou čokoládovou směs smícháme se žloutkovou směsí a opatrně přidáme ušlehaný sníh z bílků.
Masu rozetřeme na vymazaný plech (forma na dort) a pečeme v troubě s teplotu 150 C asi 10 min.

Podobné recepty:

Čokoládový fondán, Jablečný nepečený dezert, Čokoládový termix, Žvýkačkový dort, Kakaový shake