Čokoládový fondán

Potřebujeme:

230 g hořké čokolády, 4 vejce, 50 g moučkového cukru, 60 g polohrubé mouky, 50 g mléka, 50 g smetany na šlehání, 160 g másla + 10 g na vymazání formy

Jak na to:

Žloutky utřeme s práškovým cukrem a postupně k nim přimícháme polohrubou mouku. Mléko se smetanou a máslem zahřejeme. Když se máslo roztaje, odstavíme mléko ze sporáku a rozpustíme v něm čokoládu. Vychladlou čokoládovou směs smícháme se žloutkovou směsí a opatrně přidáme ušlehaný sníh z bílků. Masu rozetřeme na vymazaný plech a pečeme v troubě s teplotou 150 C asi 10 minut.

Podobné recepty:

Čokoládový fondán, Jablečný nepečený dezert, Čokoládový termix, Žvýkačkový dort, Kakaový shake