Srnčí kýta na víně

600 g srnčího kýty, 100 g uzené slaniny, 200 g kořenové zeleniny, sůl, kořeninové přípravek na zvěřinu, 2 dcl červeného vína, cukr, olej, citron, brusinkový kompot
Jak na to:Stehno odblaníme, nakrájíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a osmahneme na rozehřátém oleji.
Podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Přidáme na kostičky pokrájenou zeleninu, podlijeme vínem a dodusíme. Udušené maso vyjmeme, šťávu podle potřeby zředíme s vodou, ochutíme citrónovou šťávou a necháme povařit.
Při podávání dáme do každé porce lžičku brusinkového kompotu.
Srnčí šašlíček, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Srnčí guláš, Lovecký jagárek ze srnce, Srnčí řízky na červeném víně