Vepřové maso zapékané s bramborami

60 dkg vepřového karé nebe stehno, 1 kg brambor, cibuli, sůl, papriku, pepř, vegetu, worcestrovou omáčku, slaninu, lečo, Smetany
Jak na to:Řízky naklepeme, osolíme, posypeme paprikou, pepřem, vegetou a worcesterskou omáčkou. Uložíme na sebe a dáme na 2 hodiny do chladu. Brambory očistíme a nakrájíme na 0,5 cm kroužky.
Mísu z Janského skla vymažeme olejem a postupně ukládáme, dospod brambory, vrstvu koleček z cibule, maso a tenkou vrstvu leča. Postup opakujeme tak, aby na vrchu zůstaly brambory. Na vrch dáme tenké proužky slaniny.
Přikryjeme alobalem a pečeme asi 1 hodinu, pak odkryjeme, polijeme zakysanou smetanou a necháme zapéct asi 15 min. Podáváme se zeleninovým salátem.
Vepřové maso zapékané v červené zelí, Zapékané vepřové maso, Vepřové maso zapékané se sýrem, Vepřové maso zapékané se sýrem, Vepřové maso zapékané se sýrem