Vepřové maso zapékané se sýrem

28.11.2011
Potřebujeme:

4 řízky z krkovičky (tloušťka asi 1 cm), 1 kelímek smetany ke šlehání, 40 dkg uzeného sýra, olej, sůl, pepř

Jak na to:

Maso naklepeme (ne na tenko), osolíme, jemně opepříme, prudce opečeme a uložíme na plech, na který jsme dali výpek. Maso musí pokrýt celé dno nádoby, v níž jídlo připravujeme. Nastrouhaný sýr navrstvíme na řízky, zalijeme smetanou a dáme péct do trouby při teplotě přibližně 180 stupňů na 30 až 40 minut. Podáváme s bramborovou kaší, nebo opékanými bramborami. Vhodný je i zeleninový salát.

Podobné recepty:

Zapékané vepřové se sýrem, Vepřové maso zapékané v červené zelí, Vepřové maso zapékané se sýrem, Vepřové maso zapékané se sýrem, Vepřové maso zapékané se sýrem