Pohanková kaše s cukrem a skořicí
21.12.2011
5 porcí
300 g pohankové krup, 1 dcl vody, 6 dcl mléka, sůl, špetku cukru, 2 PL rozpuštěného másla, 2 lžíce moučkového cukru, skořici, 2 jablka, 2 lžíce kokosu, 2 lžíce rozinek
Stažené a umyté pohankové kroupy zalijeme vodou a necháme po dobu dvou hodin nabobtnat.
Potom přilijeme mléko, osolíme, osladíme, přidáme rozinky a pomalu vaříme do měkka 10 minut.
Uvařenou kaši odstavíme, necháme trochu odstát a zamícháme do ní nastrouhané jablka a kokos.
Kaši podáváme politou máslem a posypanou cukrem a skořicí.
Pohanková kaše s cukrem a skořicí, Pohanková kaše s cukrem a skořicí, Pohanková kaše, Krupicová kaše, Rýžová kaše se skořicí