Řezy Rigoletto

12.1.2012
Potřebujeme:

250 g másla, 120 g moučkového cukru, 360 g hladké mouky, malinový džem
Náplň: 250 g práškového cukru, 4 vejce, 200 g rozinek, 150 g sekaných ořechů, 200 g sekaného kandovaného ovoce
Krém: 3 vejce, 300 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 250 g másla
Poleva: 1 čokoládu na vaření, 70 g ztuženého pokrmového tuku

Jak na to:

Těsto: Z másla, moučkového cukru a prosáté mouky vypracujeme těsto, které na chvíli odložíme do chladničky. Studené těsto rychle rozválíme, přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a napůl upečeme.
Teplé, částečně upečené těsto potřeme malinovým džemem.

Náplň: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Pěnu nad párou zahřejeme, odstavíme a opatrně vmícháme sekané ořechy, kandované ovoce a rozinky.
Připravenou směs navrstvíme na těsto a vložíme dopéci do trouby.

Krém: 3 vejce, moučkový cukr a kakao utřeme do tuha nad parou. K vychladlé směsi přidáme změklé máslo a utřeme krém, který natřeme na vychladlé těsto.

Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s máslem rozpustíme nad parou a utřeme hladkou polevu, kterou opatrně natřeme na náplň.
Necháme ztuhnout a pak nakrájíme.

Podobné recepty:

Řezy Rigoletto, Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou