Revúcke kulky

Potřebujeme:

30-40 dkg uzeného masa bez kostí, očištěné brambory, housku, vepřové sádlo, jedno vejce, sůl, pepř, trošku majoránky, česnek, hladkou mouku

Jak na to:

Brambory nastrouháme na středně hrubém struhadle, vyždímáme je tak, aby odstředěné masa byla v poměru dvojnásobek ke pomleté ​​masu.
Na kostičky pokrájenou housku upražíme na troše sádla, přidáme jedno vejce, sůl dle chuti, pepř, trošku majoránky a česnek podle chuti (raději více než méně). Vše spolu promícháme s mletým uzeným masem.
Kulky děláme velké asi jako 1 vejce. Tyto kuličky pak vyválíme v hladké mouce.
Dáme sevřít slanou vodu, když voda vře, vkládáme do ní kuličky. Když vyplavou na povrch, vybíráme je.

Podobné recepty:

Raffaello - jednoduché, Máslové kuličky, Revúcke halušky s kysaným zelím, Tvarohové kuličky, Rafaello