Fazolová polévka s uzeným kolenem

Potřebujeme:

1 uzené koleno (asi 1500 g), 200 až 250 g větší strakaté fazole, 2 mrkve, 3 brambory, 2 cibule, 3 stroužky česneku, mouku a olej na jíšku, 2 bobkové listy, majoránka, mletou červenou papriku, 5 zrnek pepře , mletý pepř, sůl

Jak na to:

Omyté koleno dáme do většího hrnce, zalijeme vodou a spolu s bobkovým listem a celým pepřem uvaříme doměkka. Vybereme ho, necháme trochu vychladnout a maso obereme.
Den předem namočené fazole uvaříme ve vodě z kolena. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a kostky brambor. Když je zelenina měkká, z masti, nadrobno nakrájené cibule, mouky a mleté ​​papriky uděláme jíšku a přidáme ji do vařící polévky. Osolíme, ochutíme česnekem, pepřem a majoránkou. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájené libové maso z kolena.

Podobné recepty:

Fazolová polévka, Hrachová polévka s uzeným kolenem, Bulharská fazolová polévka Čorba, Tatar z prosciutto obkládání uzeným losem, Fazolová polévka