Prokládané jablečné řezy

15.2.2012
Potřebujeme:

Těsto: 5 vajec, 10 PL moučkového cukru, 10 PL polohrubé mouky, 1,5 dcl oleje, 1,5 dcl mléka, 1 kypřící prášek do pečiva
Náplň: 1 kg jablek, 250 g smetolu, 1 vanilkový cukr, 200 g práškového cukru, 1 PL tuzemského umu, 5 dcl mléka, 5 PL hladké mouky, kulaté piškoty, kávu
Na ozdobu: čokoládu

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mléko, prášek do pečiva s moukou a tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme naolejovaným alobalem. Navrstvíme na něj na kolečka pokrájené jablka a na ně rozetřeme těsto. Pečeme asi 30-35 minut.
Vyjmeme a ještě za tepla překlopíme na druhý plech tak, aby jablka byly navrchu. Stáhneme alobal a necháme vychladnout. Natřeme nádivkou a na ni poklademe kulaté piškoty namáčené v uvařené kávě s umem.
Na piškoty natřeme druhou polovinu náplně, vrch ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Náplň: Mléko uvaříme s moukou na hladkou kaši.
Heru utřeme s cukrem a s vanilkovým cukrem.
Po vychladnutí obě dvě hmoty spojíme a náplň rozdělíme na dvě části.

Podobné recepty:

Jablečné řezy, Prokládané kuřecí řízky, Makovo-jablečné řezy, Jablečné řezy, Jablečné řezy