Jablečný koláč

5.11.2012
Potřebujeme:

Těsto: 200 g polohrubé mouky, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, 200 g krystalového cukru, 4 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva
Náplň: 1000 g jablek, 80 g vanilkového pudinku (2 ks), 100 g krystalového cukru, 3 dcl vody, 300 g smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky

Jak na to:

Celé vejce vyšleháme s cukrem. Potom do masy přidáme olej, vodu a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Zlehka spolu promícháme.
Připravené těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Po upečení vyndáme a necháme vychladnout.
Očištěné jablka nastrouháme. Dáme je do hrnce s vodou, cukrem a se Zlatým klasem. Uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
Po vychladnutí kaši rovnoměrně rozetřeme na upečené těsto a necháme ztuhnout.
Sladkou smetanu do tuha vyšleháme se ztužovačem a natřeme na náplň. Povrch ozdobíme strouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený, Jednoduchý jablečný koláč, Jemný jablečný koláč, Jablečný koláč