Jahodový koláč

Potřebujeme:

jahody
Máslové těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla, 3 lžíce sladkého mléka nebo smetany, 80 g moučkového cukru, kůru z poloviny citronu
Piškotové těsto: 3 vejce, 70 g moučkového cukru, 60 g hrubé mouky

Jak na to:

V prosáté mouce rozdělat máslo, přidáme smetanu, cukr, citronovou kůru a špetku soli. Těsto vypracujeme a necháme 2 hodiny odpočinout. Rozválené těsto dáme na vymazaný plech a upečeme.
Na upečené těsto poklademe jahody, které zalijeme piškotovým těstem a při mírném ohni v troubě upečeme. Upečený koláč necháme vychladnout, posypeme ho vanilkovým cukrem.
Piškotové těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku a tuhý sníh z bílků.

Podobné recepty:

Ovocný kamarád, Jahodové gofry, Jahodový koláč, Barevné řezy, Tvarohovo-ovocný koláč