Jahodový koláč

5.10.2011
Potřebujeme:

4 vejce, 150 ml mléka, 150 ml oleje, 180 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, 1 kypřící prášek, 250 g jahod, 50 g ořechů, 2 lžíce krys. cukru

Jak na to:

Žloutky utřeme s práškem. cukrem do pěny, přidáme vlažné mléko, olej a znovu promícháme. Po lžících vmícháme polohrubou mouku, promíchanou s kypřícím práškem. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Omyté jahody uložíme na teplý koláč. Z bílků a krys. cukru vyšleháme tuhý sníh, natřeme na jahody, posypeme pokrájenými ořechy a dáme péct.

Podobné recepty:

Ovocný kamarád, Jahodové gofry, Barevné řezy, Tvarohovo-ovocný koláč, Jahodový koláč