Bryndzovníky

Potřebujeme:

½ kg polohrubé mouky, kostka kvasnic, 1 vejce, 1 lžička soli, 250 ml mléka, 40 g sádla
Náplň: 300 g brynzy, 1 dcl zakysané smetany, 1 vejce, 150 g slaniny, pažitku

Jak na to:

Do prosáté mouky přidáme rozmačkané kvasnice, vejce, sůl, vlažné mléko a rozpuštěnou mast. Vypracujeme na hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Těsto vyválíme (na tloušťku 1 cm), sklenicí vykrajujeme bochánky.
Uložíme je na vymazaný plech.
Brynzu utřeme se smetanou, vajíčkem, pažitkou. Slaninu nakrájíme a opečeme. Do středu každého bochníčku uděláme důlek, do kterého vložíme brynzové nádivku se slaninou. Necháme trochu nakynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžová.

Podobné recepty:

Bryndzovníky