Bryndzovníky

Potřebujeme:

0,5 kg polohrubé mouky, kostka kvasnic, 1 vejce, 1 KL soli, 250 ml mléka, 40 g sádla, nádivka
Náplň: 300 g brynzy, 1 dcl zakysané smetany, 1 vejce, 150 g slaniny, pažitka

Jak na to:

Do prosáté mouky přidáme pomačkané kvasnice, vejce, sůl, vlažné mléko a rozpuštěnou mast. Vypracujeme na hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout. Těsto vyválíme (na tloušťku 1 cm), sklenicí vykrajujeme bochánky a uložíme je na vymazaný plech. Brynzu utřeme se smetanou, vajíčkem, pažitkou. Slaninu nakrájíme a opečeme. Do středu každého bochánky uděláme důlek, do kterého vložíme brynzovou nádivku se slaninou. Necháme trochu nakynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžová.

Podobné recepty:

Bryndzovníky