Koláč s hroznem

30.12.2011
Potřebujeme:

3 vejce, 150 g moučkového cukru, 100 g měkkého tvarohu, 2 lžíce mléka, 150 g hladké mouky, špetku kypřícího prášku, tuk na vymazání a strouhanku, na vysypání formy
Krém: l 250 g mascarpone, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g jemného tučného tvarohu, 100 g krystalového cukru
Na ozdobení: 1-2 sáčky bezbarvé želatiny, 250-300 g hroznů bílého i červeného

Jak na to:

V misce vyšleháme 3 žloutky s moučkovým cukrem, tvarohem a mlékem do pěny. Přidáváme mouku s kypřícím práškem, dokud nevznikne hladká směs.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do připravené směsi.
Těsto nalijeme do koláčové formy. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut dozlatova.
Upečený koláč vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém z mascarpone, tvarohu, vanilkového a krystalového cukru.
Vše spolu utřeme a směs rozetřeme po povrchu vychladlého koláče. Bobulky hroznů otrháme ze stonků, opláchneme a necháme osušit. Podle návodu na obalu připravíme želatinu, kterou necháme mírně vychladnout.
Do nádivky na koláči vtlačíme bobulky hroznů, zalijeme jejich želatinou a necháme ztuhnout.

Podobné recepty:

Salát s hroznem, Sněhové řezy s hroznem, Goral - unique for glass, Švestkový salát se sýrem, švestkový salát se sýrem