Cibulovo-nivová polévka

Potřebujeme:

5 cibulí, 1 l mléka, sýr Niva, asi 2-3 lžíce hladké mouky, vývar nebo bujón, sůl, pepř, muškátový oříšek a bobkový list

Jak na to:

Nejprve si připravíme vývar (stačí zalít kostku bujóny vroucí vodou např.. Kuřecího). Mléko asi 0,5 litru zahřejeme v hrnci s trochou pepře, muškátového oříšku (mletý a jen na špičku nože) a bobkového listu (asi 2 ks).
Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a na trošce oleje osmažíme dozlatova. Poprášíme moukou a chvilku mícháme. Zalijeme vývarem, mlékem s muškátovým oříškem (bobkové listy dříve vyjmeme) a dolijeme na potřebný objem zbytkem mléka.
Po chvilce, když začne vřít odstavíme a nalámeme sýr Niva. Necháme trošku ohřát (ale ne vřít) a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Nivová pomazánka, Nivová pomazánka, Nivová-tvarohová pomazánka s pórkem, Jahodová polévka, Rybí krokety s bramborovou kaší