Uzené se zeleninou

30.12.2011
Potřebujeme:

1 000 g uzeného plece, 2 cibule, 300 g mrkve, 1 celer, 1 lžíci cukru, olej, 2 bobkové listy, 1 / 8 l bílého vína, 6 hřebíčků, 3 dcl vína na podlévání

Jak na to:

Šunku vaříme 20 minut s bobkovým listem a hřebíčkem.
Mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Práškový cukr smícháme s olejem a na pekáči necháme zkaramelizovat. Přidáme cibuli a smažíme do zhnědnutí.
Zalijeme vínem, přidáme zeleninu, šunku nakrájenou na plátky, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme 25 minut. Během pečení podléváme vínem. Podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Uzené vepřové v alobalu, Uzené na víně, Bramborové omelety s uzeným masem, Polévka z uzeného masa, Uzené maso v listovém těstě