Krupicové knedlíky s uzeným masem
17.1.2012
130 g másla, vejce, sůl, 100 g uzeného masa (nebo uzeniny), 300 g krupice, trošku mletého muškátového květu, pažitku, strouhanku, olej na osmažení strouhanky, uzenou slaninu (máslo)
Jak na to:Máslo, vejce a sůl vymícháme. Přidáme krupici, posekané uzené maso (nebo jinou uzeninu), muškátový květ, nasekanou pažitku (nebo zelenou petrželku) a dobře promícháme.
Lžící vykrajujeme knedlíky a vaříme 15-20 minut ve vroucí osolené vodě. Posypeme osmaženou strouhankou a polijeme roztavenou uzenou slaninou nakrájenou na kostičky případně máslem. Podáváme se salátem z červené řepy.
Zelné palačinky s uzeným masem, Plněné bramborové knedlíky, Závin s uzeným masem, Chlupaté knedlíky s uzeným masem, Zapečené těstoviny s nivou a uzeným