Opačný jablečný koláč

1 kg jablek, 1 vanilkový cukr, 1 mletou skořici
Na piškot: 5 bílků, 5 žloutků, 5 PL moučkového cukru, 5 PL polohrubé mouky, 1 / 4 bal. prášku do pečiva
Krém: 3 žloutky, 1 prášek Zlatého klasu, 1 vanilkový cukr, 1 / 2 l mléka, 1 Heru, 3 kopcovité PL moučkového cukru
Čokoláda: 10 dkg varovné čokolády, 1 / 4 ztuženého tuku
Hluboký pekáč vyložíme alobalem. Nastrouháme jablka, vymačkáme šťávu a uložíme na plech. Posypeme vanilkovým cukrem a skořicí.
Na to vylijeme piškot a pečeme spolu asi 20 minut.
Pak necháme vychladnout, těsto posypeme moukou, uvolníme okraje těsta nožem a vyklopíme na pomoučněný vál. Opatrně uvolníme alobal od jablek.
Krém: Žloutky, Zlatý klas, vanilku rozmícháme v trošce mléka. Zbytek mléka vaříme a vylijeme připravenou směs. Vaříme v nepříliš hustou kaši. Mícháme až do vychladnutí tak, aby nebyly hrudky.
Heru vyšleháme s cukrem a přidáme pudink. Vyšleháme. Potom vylijeme na jablka. Na vrch dáme čokoládu a necháme ztuhnout.
Krájíme horkým nožem, který po každém zářezu utřeme.
Jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený, Jednoduchý jablečný koláč, Jemný jablečný koláč, Jablečný koláč