Zapékaný plněný květák

Potřebujeme:

1 středně velký květák, 100 g vařeného uzeného masa nebo šunky, 60 g tvrdého sýra, 1,5 dcl zakysané smetany, 1 cibuli, 1 vejce, 2 lžíce oleje, kousek másla na vymazání zapékací mísy a na květák, 2 lžíce houskových drobků, mletý muškátový oříšek, pepř, sůl, 3-4 rajčata

Jak na to:

Květák uvaříme vcelku v osolené vodě. Na oleji zpěníme cibuli, přimícháme uzené maso a sýr-vše pokrájené na kostky. Přidáme smetanu, syrová vejce a po špetce mletého pepře a muškátového oříšku.
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme houskovými drobky a vložíme do ní Předvařený květák.
Horní růžičky z něj vykrojíme a uložíme je po obvodu mísy (nebo pekáčku) střídavě s rajčaty pokrájenými na kolečka.
Vykrojenou část z květáku naplníme připravenou směsí, posypeme drobky, pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme v troubě.
Podáváme s chutnou bramborovou kaší a čerstvým salátem.

Podobné recepty:

Zapékaný plněný květák, Květák zapékaný se špagetami, Zapékaný plněný květák, Zapékaný květák, Zapékaný květák s párkem