Vafle se smetanou

Potřebujeme:

200 g smetany na vaření, 125 g hladké mouky, 2 žloutky, 50 g cukru, 1 lžičku vanilkového cukru, 1 lžičku citronové kůry, 1 / 2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli

Jak na to:

Smetanu smícháme se žloutkem, s cukrem, vanilkovým cukrem a se špetkou soli dohladka. Dochutíme citronovou kůrou. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme do smetanové směsi. Vypracujeme husté těsto.
Rozehřátý vaflovač vymažeme margarínem nebo chuťově neutrálním olejem. Na jednu porci nalijeme 2-3 PL cesta, zavřeme vaflovač a upečeme do světle.
Hotové vafle zůstanou křupavé, pokud je necháme vychladnout na kuchyňském roštu. Pokud je naskládáme na sebe, zůstanou měkké.

Podobné recepty:

Vafle, Vafle, Vafle, Vafle a lá Helenka, Norské vafle