Vafle
27.4.2011
pivo, HL mouka, vajíčko, rum, špetka soli, (trochu mléka - nemusí být)
Jak na to:Těsto musí být husté jako na palačinky. Do vyšší pánve nebo do kastrolu nalijeme asi 2 cm oleje a postavíme do něj udělátka na vafle, necháme pořádně rozpálit. opravdu pořádně a potom teprve namáčíme do těsta a vkládáme do rozpáleného oleje, vafle se hned pouští a za chvilku jsou hotové. Když je vyndáme z oleje tak je dáme hned na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a potom obalujeme ve skořicovém cukru, zdobíme šlehačkou, marmeládou .... Jdou taky ale udělat naslano. Po upečení je můžeme obalit v pikantním koření nebo posypat sýrem a pocákat kečupem.
Podobné recepty:Vafle, Vafle a lá Helenka, Vafle, Norské vafle, Vafle se smetanou