Žemlovka s banány

Potřebujeme:

½ kg jablek, ½ kg banánů, 20 ml rumu, 300 g housky, 50 g rozinek, 40 g rostlinného tuku, 30 ml citrónové šťávy

Jak na to:

Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, banány na kolečka. Ovoce dáme na rozehřátý tuk (30 g) v pánvi. Vše zprudka dusíme, poté přidáme rozinky, citrónovou šťávu a rum.
Housku nakrájenou na plátky vkládáme do předem vymazané formy s tukem. Překládáme s ovocem a jako poslední vrstvu zakončíme opět žemlí. Potřeme zbytkem tuku a zvolna zapékáme.
Tip: Jednotlivé porce je možné připravit v zapékacích miskách.

Podobné recepty:

Banány v karamelu, Ozdobené banány, Banány v těstíčku, Žemlovka s banány, Banány v županu