Žemlovka s banány
18.1.2011
½ kg jablek, ½ kg Chiquita banánů, 20 ml rumu, 300 g žemle, 50 g rozinek, 40 g rostlinného tuku, 30 ml citrónové šťávy
Jak na to:Oloupaná jablka nakrájíme na plátky. Chiquita banány na kolečka. Ovoce dáme na tukem (30 g) rozehřátou pánev. Vše zprudka dusíme, poté přidáme rozinky, citrónovou šťávu a rum. Žemli, kterou si nakrájíme na plátky vkládáme do předem vymazané formy s tukem. Prokládáme s ovocem poslední vrstvu zakončíme opět žemlí. Potřeme zbytkem tuku a zvolna zapékáme.
Čas na přípravu: 40 minut
Počet porcí: 4
Banány v karamelu, Ozdobené banány, Banány v těstíčku, Žemlovka s banány, Banány v županu