Bábovka

18.1.2012
Potřebujeme:

5 žloutků, 20 dkg másla, 30 dkg moučkového cukru, 1,5 dcl mléka, 30 dkg mouky, prášek do pečiva, sníh z 5 bílků, čokoládu, rozinky, ořechy, ...

Jak na to:

V jedné misce utřeme žloutky, máslo a cukr. Čokoládu (100 g) posekejte na kousky, také ořechy (100 g) a do rumu namočte rozinky.
Do druhé (větší) misky si dejte mouku, prášek do pečiva a mléko. Vymažte a vysypte formu jednou rukou, a druhou vymíchejte bílky do pěny.
Smíchejte žloutkovou masu s připravenou ve velké misce, a pak pomalu zlehka vmíchejte i bílkový sníh. Do připraveného bábovkové těsta vmíchejte většinu dobrot, které jste si připravili, ale zlehka, aby těsto zůstalo krásně nadýchané.
Těsto nalijte do bábovkové formy a také vrch posypeme zbytkem dobrot. Dejte do trouby, spadlo zkoušejte zda je upečená. Po vyklopení z formy, posypte cukrem.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka