Bábovka z červeného vína

19.1.2012
Potřebujeme:

1 / 4 l červeného vína, skořici, hřebíček, 300 g Hery, 250 g cukru (krystal), 380 g polohrubé mouky, 1 KL skořice, 1 KL kakaa, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 150 g strouhané čokolády

Jak na to:

Den proto uvařte víno s 2 kousky skořice a několika hřebíčky. Nechte ho vychladnout do dalšího dne (skořici i hřebíček nechte luhovat).
Vymíchejte Heru s cukrem do pěny. Postupně zašleháme vajíčka, přidejte lžičku skořice a lžičku kakaa. Postupně přimíchejte střídavě mouku, nastrouhanou čokoládu a červené víno (bez skořice a hřebíčku). Vše zlehka promíchejte.
Těsto vylijte do připravené formy a pečte při 170 C cca 3 / 4 hodiny až hodinu. Ke konci snižte teplotu na 150 C a dopečeme.

Podobné recepty:

Bábovka s vínem, Punč z červeného vína, Bowle z mařinky voňavé, Punč z červeného vína, Povzbuzující víno