Fazole po Sečuánský

20.1.2012
Potřebujeme:

200-250 g hnědé fazolí, 4 černé houby (nebo sušené houby namočené ve vodě), 2 póry, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 / 2 lžičky mletého pepře, 5 lžic sójové omáčky, svazek petrželky, šálek masového vývaru, 1 mrkev, olej, sůl

Jak na to:

Probranou, umytou fazoli necháme přes noc ve vodě. Vodu osolíme a za 30-40 minut je fazole uvařená do měkka.
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme houby a na nudličky nastrouhanou mrkev. Chvíli podusíme, přidáme sójovou omáčku, podlijeme vývarem, opepříme a přidáme pórek nakrájený na kolečka.
Fazole promícháme s ostatní zeleninou a ještě malou chvíli podusíme. Podáváme s pečivem a míchaným zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Fazole, Fazolová rychlá, Fazole s bílým jogurtem, Babiččiny fazole, Šumajstr