Babiččiny fazole

Potřebujeme:

500g velké strakaté fazole, 1 uzené koleno, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 100g sušených švestek, 1 šlehačka, bobkový list, ml. černé pepř, vegeta, sůl, ocet, cukr, 1/4 másla, hladká mouka

Jak na to:

Fazole necháme přes noc nabobtnat. Do hrnce vložíme nabobtnalou fazole, koleno, celou očištěnou cibuli, prolisovaný česnek, bob.list, pepř a nadrobno nakrájené švestky. Vaříme, dokud je fazole měkká. Koleno vyjmeme, nakrájíme, vložíme zpět. Podle toho, zda chceme prívarok, nebo polévku zahustíme, dochutíme vegetou, cukrem, octem a odstavíme. Vlijeme šlehačku a zjemníme máslem. Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Fazole, Fazolová rychlá, Fazole s bílým jogurtem, Šumajstr, Babiččiny houskové knedlíky