Kuře v horčicové omáčce

Potřebujeme:

1 naporcované kuře, 700 ml kuřecího vývaru, 1 svazek pažitky, 1 PL středně pikantní hořčice, 1 PL kremžské hořčice, 1 / 2 lžičky mleté ​​kurkumy, 150 g husté zakysané smetany, 1-2 lžičky maizeny-solamyl, pepř, sůl, 100 g kompotovaných okurek, cukr

Jak na to:

Naporcované kuře omyjeme a asi 25 minut povaříme při středně vysoké teplotě ve vývaru.
Oba druhy hořčice, kurkumu, hustou zakysanou smetanu a maizenu dohladka utřeme s pažitkou pokrájenou na kousky hrubé přibližně 2 cm a podle potřeby dochutíme solí a černým mletým pepřem.
Uvařené kuře odstavíme, vývar slijeme a odložíme.
Asi 400 ml vývaru dáme sevřít a opatrně k němu metličkou všleháme hořčičný krém. Krátce povaříme, dochutíme solí, černým mletým pepřem a špetkou cukru.
Vychladlé kousky kuřete můžeme vykostit a zbavit kůže. Jednotlivé porce přelijeme hořčičnou omáčkou a posypeme na kousky pokrájenou sterilizovaným okurkou.

Podobné recepty:

Barbecue omáčka, Uzené kuře, Brambory a vejce v horčicové omáčce, Kuře v rajčatové omáčce, Šunkové voňavé kuře