Voňavé kuře v cibulové omáčce

Potřebujeme:

1 větší kuře, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 1 šlehačku, 1 PL bramborového škrobu (Solamyl), 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, kousek celé skořice, 1-2 PL kečupu, cukr, sůl, olej na opékání, petrželku na ozdobení

Jak na to:

Kuře omyjeme, rozdělíme na 6-8 porcí a trochu osolíme. V širším hrnci rozehřejeme olej, vložíme kousky kuřete a ze všech stran je opečeme.
Pak mírně podlijeme a přikryté dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Poloměkké kuře odkryjeme a opečeme dočervena.
Opečené kousky masa vyjmeme, do výpeku přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky česneku a koření. Podlijeme a dusíme asi 8 minut. Opět trocha podlijeme a necháme přejít varem.
Bramborový škrob dobře rozmícháme ve smetaně. Z cibulového základu vybereme bobkový list, pepř a skořici. Přilijeme smetanu se škrobem a rozmícháme. Přidáme kečup a zase rozmícháme, krátce povaříme a ochutíme solí a trochou cukru.
Porce kuřete vložíme do omáčky a krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo s těstovinami. Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Šunkové voňavé kuře, Uzené kuře, Bowle z mařinky voňavé, Kuře v rajčatové omáčce, Voňavé hrušky