Knedlíky z plísňového sýra

Potřebujeme:

100 g jemného plísňového sýra, 125 ml mléka, 2 vejce, 250 g na kostičky nakrájeného pečiva, cibuli, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 stroužky česneku, 3 lžíce nakrájené pažitky, 5 lžic hrubé mouky, sůl, pepř

Jak na to:

Na kostky nakrájené pečivo dáme do mísy. Vejce s trochou soli rozmícháme v mléce a přelijeme jím pečivo. Dobře promícháme. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji.
Přidáme prolisovaný česnek, krátce osmahneme a přimícháme
k pečivu. Hmotu dobře promícháme v míse a necháme 20 minut odpočinout. Potom podle potřeby přidáme mouku.
Plísňový sýr nakrájíme na kostičky a spolu s pažitkou vmícháme do knedlíkové hmoty. Mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vyválíme je v mouce, vložíme do mírně vroucí osolené vody a při nízké teplotě vaříme asi 15 minut.
Hotové posypeme pažitkou a podáváme k listovým salátem.

Podobné recepty:

Těstoviny s omáčkou z plísňového sýra, Pomazánka z plísňového sýra, Kuřecí lahůdka, Kuřecí lahůdka, Kuřecí lahůdka