Zapečené řízky s křenem, meruňkami a sýrem

Potřebujeme:

vykostěné kotlety (množství dle potřeby), sůl, pepř, sladkokyselá křen (podle potřeby), meruňky (čerstvé nebo kompotované), plátky eidam-u (nebo jiný sýr), olej (nebo sádlo), petrželku (na ozdobu) , trochu hrubé mouky

Jak na to:

Maso nakrájíme na řízky (ne velmi tenké, ale ani hrubé), jemně naklepeme, osolíme, opepříme (chvíli necháme vsáknout sůl), poprášíme z jedné strany moukou a pomoučněný stranou vložíme do vyhřátého tuku (olej nebo sádlo).
Opékáme z každé strany asi 3-5 min (dle tloušťky řízků). Opečené řízky rozložíme na plech a na každý z nich natřeme jednu lžíci křenu, položíme 2 půlky meruněk, zakryjeme plátkem sýra a dáme do horké trouby zapéct (stačí tolik, dokud sýr změknou a začíná roztékat).

Podobné recepty:

Kuřecí závitky s křenem, Zapečené kuřecí prsa s ananasem a sýrem, Vaječná pomazánka s křenem, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí, Zapečené kuřecí řízky