Piškotový závin

Potřebujeme:

5 vajec, 80 g moučkového cukru, 75 g polohrubé mouky, 10 g kakaového prášku, 2 lžíce oleje
Náplň: 400 ml smetany na šlehání, 2 ztužovače šlehačky, 150 g tmavé mléčné čokolády, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

5 žloutků utřeme s 20 g cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pomalu vsypeme 60 g cukru a spolu smícháme. Do této masy zlehka přimícháme žloutky s cukrem a mouku.
Masu rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme kakaový prášek a olej. Připravené těsta stříkáme pomocí potravinářského sáčky střídavě v pruzích na plech vyložený papírem na pečení. Špejlí vtáhneme tmavé těsto do bílého.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 ° C asi 8 minut. Po upečení zavineme do rolády a necháme vychladnout. Po vychladnutí odstraníme papír, naplníme nádivkou a opět srolujeme. Dáme ztuhnout na 2 hodiny do chladničky.

Náplň: Smetanu na šlehání vyšleháme do tuha s vanilkovým cukrem a se ztužovačem šlehačky. Tmavou mléčnou čokoládu rozpustíme nad párou. Za občasného promíchání necháme vychladnout, a potom přimícháme k vyšlehané šlehačce.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Mandarinkový dort, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem